11η Σεπτεμβρίου 2001 : Η ημέρα που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία

11 Σεπτεμβρίου 2001:  Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.

Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν. Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. 


Η σημερινή επέτειος σκιάζεται από την αντιπαλότητα μεταξύ των υποστηρικτών της ανέγερσης του τζαμιού δυο μόλις τετράγωνα από το σημείο της τραγωδίας και αυτών που αντιδρούν.

Με αφορμή τις προθέσεις του πάστορα Τέρι Τζόουνς να ρίξει στην πυρά αντίτυπα του Κορανίου ο Ομπάμα είπε  "Η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οι  πολίτες όμως  πρέπει να θυμούνται ότι ο πόλεμος είναι εναντίον των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα και όχι εναντίον της μουσουλμανικής θρησκείας".

πηγή(tanea.gr και news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου