Το ηλεκτρικό Exagon Furtive-eGT

Η γαλλική εταιρεία Exagon ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επίσημα στο Παρίσι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο 2+2 θέσεων, με σπορτίφ χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει δώσει αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της πρωτοτύπου. 
Σχεδιαστικά, πάντως, πρόκειται για ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό κουπέ όχημα με μήκος κοντά στα 4,5 μ. και... γαλλικές επιρροές στον τομέα της σχεδίασης. 
Από εκεί και πέρα, η «καθαρή» αυτή πρόταση της Exagon, η οποία φιλοδοξεί να πατήσει και επίσημα τους τροχούς της στην άσφαλτο μέσα στο 2012, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε στενή συνεργασία με τις εταιρείες Siemens (για τους κινητήρες), Saft (συσσωρευτές ενέργειας) και Michelin (ελαστικά), κινούμενη από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 340 ίππων (2x170). Σύμφωνα με τους Γάλλους, το Furtive-eGT θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. αποτελώντας έτσι έναν… ισχυρό αντίπαλο των αντίστοιχων προτάσεων της καταξιωμένης στο είδος αμερικάνικης εταιρείας Tesla.

Αν και δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί με ακρίβεια, το Exagon Furtive-eGT είναι εφοδιασμένο με μια ακόμα γεννήτρια, η οποία καταναλώνει βενζίνη και συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας κίνησης του οχήματος, από τα 400 περίπου χιλιόμετρα (μόνο με τη χρήση των δύο ηλεκτροκινητήρων) στα 800 (συνδυασμένη λειτουργία και των τριών ενεργειακών μονάδων). Περισσότερα, αμέσως μετά την επίσημη αποκάλυψη του γαλλικού κουπέ στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου