Το Facebook απολογείται για την χθεσινή διακοπή της λειτουργίας του "Η χειρότερη βλάβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια"

Ένα τεχνικό πρόβλημα έκανε αδύνατη τη πρόσβαση στο Facebook χθες. Οι 500 εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούσαν να μπουν στο προφίλ για αρκετές ώρες.

Συγκεκριμένα το Facebook ήταν εκτός λειτουργίας από τις 9:30μ.μ (ώρα Ελλάδος). Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως στις  1.00π.μ.


Το Facebook είπε πως πρόκειται για τη "Χειρότερη βλάβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια" σε ανάρτηση στο blog του, που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ.

Η εταιρία δήλωσε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε ένα ψεγάδι του λογισμικού που προκάλεσε τη συστοιχία υπολογιστών των βάσεων δεδομένων σε κατάρρευση. Το Facebook είπε ότι αναγκάστηκε να τερματίσει τη λειτουργία ολόκληρου του site για να σταματήσει η κίνηση στις βάσεις δεδομένων.

Οποιαδήποτε βλάβη σε υπηρεσίες του Facebook προκαλεί έντονη σύγχυση στο διαδίκτυο. Τα μέλη του εξάλλου δαπανούν περισσότερο χρόνο στη κοινωνική δικτύωση απ' ότι στις υπηρεσίες του Google. Βάσει τον στατιστικών της comScore τον Αύγουστο οι Αμερικάνοι χρήστες του internet δαπάνησαν 41.1 εκατομμύρια λεπτά στο facebook και 39.8 στα sites της Google συμπεριλαμβανομένου του Youtube.
via:Asociated press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου