My Name Is Tab, Galaxy Tab από τη samsung


Samsung Galaxy Tab

Ο πρώτος σοβαρός ανταγωνιστής του iPad είναι εδώ και είναι πανάκριβος

Το iPad ήρθε, μας αναστάτωσε, καιρός όμως ήταν να δούμε και κάτι άλλο στην κατηγορία. Κανέναν ανταγωνιστή, βρε αδερφέ. Να γίνει λίγο τζέρτζελο. Τόσος καιρός πέρασε. Αυτό είπε να κάνει η Samsung, με το Galaxy Tab. Και, απ' ό,τι φαίνεται το κάνει καλά!
Το νέο tablet των Κορεατών παρουσιάστηκε στη έκθεση IFA, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Διαθέτει μία οθόνη 7'' (μικρότερη από του iPad), capacitive TFT-LCD (ανάλυση 1024x600) που είναι multitouch. To όλον ζυγίζει 380 γραμμάρια (περίπου το μισό από το iPad!). Από επεξεργαστή δεν θα μπορούσε να μην «τρέχει» με 1Ghz, ενώ έχει κάμερα και μπρος και πίσω. Επίσης, με την πίσω κάμερα που είναι 3 Mpixels και έχει και φλας, μπορείς να τραβάς βίντεο full HD (1080p). Έχει και ενσωματωμένο GPS που μαζί με το Google Maps σε πάει παντού, εύκολα και γρήγορα.
Το Galaxy Tab «κουβαλάει» Android και μάλιστα το 2.2. Αυτό, απ' ό,τι καταλαβαίνεις, σημαίνει πολλά και κυρίως καλά μαντάτα. Όπως για παράδειγμα ότι ο browser του έχει πλήρη υποστήριξη flash. Επίσης, θα έχεις πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές από το Android Market, οι οποίες όμως θα πρέπει να τροποποιούνται λιγάκι, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι (στο μέγεθος). Το πληκτρολόγιό του είναι multitouch και αυτό μόνο όταν δεν χρησιμοποιείς την εφαρμογή swype (αυτή που έσπασε το ρεκόρ χρόνου δημιουργίας μηνύματος). Έχει multitasking, Wi-Fi, μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν e-book reader και έχει πολύ ωραία εμφάνιση.

Επειδή σε κατάλαβα ότι τα πέρασες στα γρήγορα αυτά, ξέρω ότι αυτό που σε νοιάζει είναι οι διαφορές του με το iPad. To iPad είναι μεγαλύτερο (και βαρύτερο), που σημαίνει και μεγαλύτερη οθόνη, 9,7 ιντσών ενώ το Galaxy Tab έχει 7''. Με το tablet της Samsung μπορείς να κάνεις κλήσεις, να έχεις multitasking, flash όταν σερφάρεις στο Ιnterent, επέκταση μνήμης με κάρτες Micro SD, όλα πράγματα που δεν τα έχει το iPad. Περιμένουμε να το δούμε κι από κοντά με ενδιαφέρον.




Αμέσως μετά την παρουσίαση του, όπως ήταν λογικό, ξεκίνησε ένα όργιο φημών για την τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Και ακούστηκαν πολλά νούμερα. Πάρα πολλά νούμερα. Πρώτον η Samsung μίλησε, όχι η ίδια, εκπρόσωποί της, και είπαν πως δεν έχει ανακοινωθεί καμία τιμή ακόμα. Οι φήμες τώρα από την άλλη μιλούν για 699 € στην Γαλλία και 799 € στην Γερμανία. Τιμές παρόμοιες με το iPad αλλά κράτα μία πισινή. Και για αυτές αλλά και για την "υπέροχη" τιμή (680 £) που ανακοίνωσε ένα αγγλικό e-shop με μόνο 39 μέρες αναμονή! Στην Σουηδία τώρα την είδαν αλλιώς, και είπαν να το κοστολογήσουν στα 967 € με τους φόρους. Τα μόνα επίσημα χείλη που έχουν μιλήσει, είναι από την εταιρία τηλεφωνίας Ο2 της Γερμανίας που δίνουν το Galaxy Tab στην τιμή των 759 €. Είδομεν.


πηγή: yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου