Ημερομηνία τρόμος

Την ερχόμενη Κυριακή το ημερολόγιο θα γράψει 10/10/10 και ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες για μεγάλα προβλήματα στο διαδίκτυο και στα συστήματα πληροφορικής. Το γκρουπ στο Facebook και οι ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν


Φήμες έχουν κυριεύσει τον χώρο του διαδικτύου ότι αναμένεται να χτυπήσει ένας νέος ιός τους υπολογιστές με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή.

Τη Κυριακή είναι η κομβική ημερομηνία που έχει ιντριγκάρει τους επίδοξους χάκερ: 10/10/10 μια συμμετρία στην ημερομηνία που έχει ξανασυμβεί μόλις μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι έτσι μέχρι το 2012.

Η ημερομηνία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε αρκετά προληπτικά άτομα, τα οποία φοβούνται ότι είτε το ημερολόγιο του υπολογιστή τους θα τρελαθεί είτε ένας νέος καταστροφικός ιός θα κάνει την εμφάνισή του.

Μάλιστα υπάρχει και σελίδα στο Facebook, με τίτλο "Θα λειτουργεί άραγε ο ηλεκτρονικός μου υπολογιστής στις 10/10/10 και ώρα 10:10;".

"Τέτοιες ιστορίες με παρόμοιες ημερομηνίες συμβαίνουν χρόνια τώρα και δεν είναι περίεργο που ο κόσμος σιγομουρμουρίζει τέτοια πράγματα" αναφέρει ο Γκράχαμ Κλούλει ειδικός στα θέματα ασφαλείας υπολογιστών.

Ωστόσο υπογραμμίζει ότι με 60.000 νέα κακόβουλα λογισμικά που ανακαλύπτονται κάθε μέρα οι χρήστες πρέπει να προσέχουν κάθε μέρα.

Όπως αναφέρει, στις αρχές της δεκαετίας του 90 υπήρχε ο φόβος για την Παρασκευή και 13, ενώ έφταναν στο σημείο οι ειδικοί να συμβουλεύουν την άμεση αλλαγή της ημερομηνίας στον υπολογιστή τους περνώντας στην επόμενη μέρα σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος φόβος για απειλή νέου ιού ήταν το 2000 όταν οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι τα ψηφιακά ρολόγια δεν θα λειτουργούσαν σωστά αν και κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου