Κ.Τ.Ε.Λ.



Ω τα Κ.Τ.Ε.Λ.
Μαγικός κόσμος. Όλα μπορούν να συμβούν. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποια standard μέρη όπου συγκεντρώνει κάθε καρυδιάς καρύδι; Νοσοκομεία, Αστυνομία και Κ.Τ.Ε.Λ. είναι πρώτα στη λίστα. Ας πούμε μια ιστορία.

Ώρα: 12:00μμ. Μια κοπέλα πηγαίνει προς την έκδοση εισιτηρίων σκεφτόμενη ότι έχει προλάβει το λεωφορείο της. «Συγνώμη, μόλις έφυγε και το επόμενο είναι σε μια ώρα.»  Ωραία, κανένα πρόβλημα θα περιμένει. Παίρνει το εισιτήριο και πηγαίνει έξω να κάτσει. Δυστυχώς είχε πολύ κόσμο και η μόνη θέση που βρήκε ήταν δίπλα σε ένα γεμάτο κάδο σκουπιδιών. Οκ και όρθια καλά είναι.

Ακουστικά, μουσική μέχρι που της τελείωσε η μπαταρία. Όχι, όχι δεν ξεφυσά. Ακόμα. Κάθεται και χαζεύει τον κόσμο. Άτομα τρίτης ηλικίας καααααααιιιιιι άτομα τρίτης ηλικίας. Συναρπαστικό.


Παραλίγο να αποκοιμιόταν όταν ένας άντρας την πλησίασε, την κοίταξε βαθειά μέσα στα μάτια και της είπε σοβαρά « Γεια σου, ναι γεια σου.» «Δεν θέλω ευχαριστώ.» « 5 ευρώ» «Όχι ευχαριστώ δεν θέλω ένα ρολόι-ραδιόφωνο-φακό.» και ο άντρας έφυγε. Δέκα λεπτά αργότερα και αφού ο άντρας έκανε τον γύρο δύο φορές ξανά εμφανίζεται στη κοπέλα με κάτι νέο. «Γεια σου, 5 ευρώ.» «Όχι ευχαριστώ» του απαντάει εκνευρισμένη «δεν θέλω νυχοκόπτη που γίνεται και αναπτήρας.» Ο άντρας θα ξανά φύγει για λίγο και θα παζαρέψει τη πραμάτεια του στους υπόλοιπους, που μην ξεχνάτε είναι ηλικιωμένοι και ζουν για να παζαρέψουν. Για Τρίτη και τελευταία φορά ο άντρας θα επιχειρήσει να πουλήσει στη κοπέλα κάτι τελευταίο. «Γεια σου ,5 ευρώ 5 ευρώ.» Η κοπέλα χαμογέλασε και είπε (μάλλον λίγο πιο δυνατά από ότι θα έπρεπε γιατί γύρισαν κεφάλια προς το μέρος της) «Όχι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Δεν χρειάζομαι ούτε φακό σε σχήμα γουρουνιού ούτε αναπτήρα σε σχήμα κάβουρα.» Ο άντρας χαμογέλασε και έφυγε.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ένας πιτσιρικάς γύρω στα 13, ο οποίος πουλούσε και αυτός κάτι και πιστέψτε με δεν έπρεπε να τσαντίσεις αυτό το παιδί. Ειλικρινά τριγύριζε μόνο του και πουλούσε ένα αλυσοπρίονο. Α Λ Υ Σ Ο Π Ρ Ι Ο Ν Ο. Αλυσοπρίονο. Saw αγγλιστί και Säge στα Γερμανικά. Σε όσες γλώσσες και να το γράψω (και δεν ξέρω και πολλές και το Säge το googλαρα) δεν το πιστεύω ακόμα. Τι δουλειά είχε ένα δεκατριάχρονο με ένα αλυσοπρίονο. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω αν και πραγματικά η κατάσταση είχε ξεφύγει.

Ναι εγώ ήμουν η κοπέλα και το πιο τραγικό ήταν μια λεπτομέρεια που ξέχασα να αναφέρω. Όταν ο πολύ συμπαθητικός κινέζος που ερχόταν και ξανά ερχόταν, κάπου ανάμεσα στη δεύτερη και τη τρίτη φορά που ήρθε, πήγε σε έναν γεράκο. Εκεί ο ηλικιωμένος προσπαθούσε να παζαρέψει και από 5 ευρώ να δώσει δύο, με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης χωρίς όμως να συνειδητοποιήσει ότι η κρίση έχει επηρεάσει έστω και λίγο τον κακόμοιρο πλανόδιο και για πρώτη φορά στα χρονικά είδα έναν πλανόδιο κινέζο να αρνείται το παζάρι και να φεύγει. Μέχρι και ο μετανάστης έχει καταλάβει την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα.

Υ.Γ. Γκουχ γκουχ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ.

4 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που δεν το έβαλε μπρος!!! (και όλα τα επακόλουθα που έχουν τα θρίλερ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειλικρινά φοβήθηκα!γυάλιζε το μάτι του. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chainsaw einai to alusopriono!!!And yes I'm a grammar nazi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. plz έτσι μου το έβγαλε το google translate όταν το Googλαρα για σιγουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή