Drive

 
Την ημέρα οδηγός κασκαντέρ σε ταινίες του Hollywood και ένας χαμηλών τόνων μηχανικός στο συνεργείο της γειτονίας......το βράδυ επαγγελματίας οδηγός σε ληστείες!

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός "Οδηγού" (και πραγματικά ο χαρακτήρας αναφέρεται μόνο με αυτό το όνομα καθ όλη την διάρκεια της ταινίας) ο οποίος το πρωί έχει μια κανονική νόμιμη δουλεία και το βράδυ ανακατεύετε στα δίχτυα του υποκόσμου δουλεύοντας ως ένας οδηγός γρήγορης διαφυγής σε ληστείες. Η ζωή του σιγά σιγά αρχίζει να αλλάζει όταν γνωρίζει την όμορφη αν και παντρεμένη γειτόνισσα του και το μικρό της παιδί και κατά κάποιο τρόπο τους παίρνει υπό την προστασία του αφού ο άντρας της κοπέλας βρίσκεται στην φυλακή.Όλα βέβαια αλλάζουν όταν ο άντρας της κοπέλας αποφυλακίζεται και μπλέκει πάλι με τον υπόκοσμο αναγκάζοντας τον "Οδηγό" να τον βοηθήσει ώστε να ξεμπλέξει και φέρνοντας τον αντιμέτωπο με την Μαφία.
Η ταινία βασίζεται στην νουβέλα με ομώνυμο τίτλο του James Sallis που κυκλοφόρησε το 2005.

Στον ρόλο του "Οδηγού" βλέπουμε τον Ryan Gosling και για όσους δεν τον θυμούνται είναι ο πρωταγωνιστής (κορίτσια ετοιμαστείτε.....) του Notebook!Στην ταινία ο Gosling καταφέρνει να αναδείξει κάποια πολύ καλά στοιχεία υποκριτικής τα οποία διαθέτει καθώς αν και ο ρόλος του είναι αρκετά βουβός καταφέρνει να δώσει το κατάλληλο συναίσθημα εκεί που χρειάζεται!
Παρόλο που ο ηθοποιός έχει κάνει αρκετές δουλείες εκτός του Notebook καμία δεν έχει γνωρίζει και τόση μεγάλη επιτυχία! Το 2011 βέβαια οι μετοχές του Ryan είχαν μια κατακόρυφη αύξηση καθώς είχε σημαντικούς ρόλους σε τρεις αρκετά επιτυχημένες ταινίες το Drive, το Crazy Stupid Love, αλλά και το The Ides Of March.

Μαζί του εμφανίζονται επίσης οι Carey Mulligan(Public Enemy),Ron Perlman(Hellboy). Η ταινία περιέχει αρκετή βία και ίσως δεν είναι και πολύ κατάλληλη για μικρά παιδιά, αν και κατά τα άλλα είναι πολύ καλή.

Trailer


Πηγές:Empire Online,Imdb,Wikipedia,Rotten Tommatoes.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου