Καληνύχτα κοριτσάκι!

ΟΚ! Η μέρα ξεκινάει στις 4 το απόγευμα. Ξυπνάς με το κινητό που έχει πάρει φωτιά. Από μήνυμα σε κλήση. Σκουπίζεις το σάλιο σου ( μπιχλιάρα ύπαρξη ) που έχει τρέξει από το στόμα στο μαξιλάρι. Σηκώνεσαι και φοράς κάλτσες. Ναι αυτό σε μάρανε. Όχι ότι έχεις κοιμηθεί μόνο με τα εσώρουχα πάλι.


Κοιτάς το κινητό και χασμουριέσαι. Βλέπεις το ποτήρι στο κομοδίνο και το μυρίζεις.  Τεκίλα εγώ; αναρωτιέσαι και θυμάσαι μπύρες και ουίσκι. Εεε τέλος πάντων. Άσπρο πάτο.  Καλημέρα κόσμε.
Σηκώνεσαι και πας τουαλέτα. Παντού ρούχα και βιβλία. Κάνεις μια κίνηση  με το πόδι και ανοίγεις χώρο να περάσεις. Καλέ κοίτα εκεί. !! Έχει και μοκέτα. Καλή φάση.  Ο καθρέφτης στο μπάνιο θολός και πιάνεις τη πετσέτα να τον καθαρίσεις. Ναι μόλις το έκανες χειρότερο. Κοιτάζεσαι. Πρέπει κάποτε να αρχίσεις να ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς.  Ανοίγεις βρύση και ρίχνεις νερό με μανία. Με την ίδια πετσέτα σκουπίζεσαι. Κάτι γίνεται.

Πας κουζίνα και στρίβεις τσιγάρο.  Το κινητό ακόμα επιμένει. Το σηκώνεις. Μπλα μπλα μπλα.    Μέχρι να τελειώσει αυτός που μιλάει και να καταλάβει ότι δεν έχεις ακούσει μια πρόταση από όσα είπε έχεις τελειώσει ήδη το τσιγάρο. Τι έλεγε; Κάτι για μια συνάντηση. Ω καλά. Κλείνει τηλέφωνο ανοίγεις ψυγείο και τότε το ακούς. Ένας ήχος από τη κρεβατοκάμαρα. Μένεις μόνη και αυτό είναι ανησυχητικό.  Έφερα κανέναν χθες εδώ;

Παίρνεις μια κουτάλα και πας σιγά προς τον ήχο. Βάζεις το κεφάλι στη πόρτα και βλέπεις μια αντρική φιγούρα στο κρεβάτι σου.  Σκατά.  Αφήνεις κουτάλα. Πας στο σαλόνι βάζεις ότι βρεις μπροστά σου παίρνεις και τον υπολογιστή και έφυγες.
Στον δρόμο αφήνεις μήνυμα στον κολλητό σου. Αμάν με τους πρώην που ξανά εμφανίζονται.  Δηλαδή για αυτό τον έχεις.  Να σε σταματάει από λάθη .

Η ώρα έχει πάει 5. Που να πας τώρα; Είχες πει ότι θα γράψεις κιόλας λίγο σήμερα. Το ‘χεις παρατήσει τελειώσεις τώρα τελευταία και αν δεν παραδώσεις το τέλος θα ζητήσουν τη προκαταβολή.  Και αν θυμάσαι καλά την έχεις φάει σχεδόν όλη καλή μου. ΣΚΑ ΤΑ.
Σταματάς ένα ταξί και του λες τη διεύθυνση.  Ο ταξιτζής σε κοιτάει με μάτι κυνηγού. Ο κυριούλης με τη καραφλίτσα και τη μπυροκοιλιά με χαλβαδιάζει. Σε ρωτάει από πού είσαι και πώς σε λένε. Εσύ δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τη χρυσή καδένα στο χέρι του και τον ιδρώτα στο κούτελό του. Του απαντάς ευγενικά και γελάς. Απίστευτη αυτοπεποίθηση ο τυπάς.
Σε αφήνει έξω από το μπαρ και σου δίνει το τηλέφωνό του. Μπας και χρειαστείς ταξί βρε αδερφέ. Τι τώρα ; Να μπλέκουμε με ξένους;

Μπαίνεις μέσα. Επιτέλους το γνώριμο σου σκοτάδι. Κάθεσαι στην άκρη του μπαρ. Βγάζεις τα περιττά από πάνω σου.   Έρχεται ο μπάρμαν – φίλος και σου φέρνει μπύρα. Είστε  μόνοι στο μαγαζί. Προφανώς αλκοόλα.  Οι άνθρωποι δεν πάνε από τις 5μιση στα μπαρ και μάλιστα μεσοβδόμαδα. Στρίβεις τσιγάρο και συζητάς με τον μπάρμαν- φίλο. Σου προσφέρει φωτιά. Κάνεις το χαρτάκι του οδηγού κύλινδρο και του βάζεις φωτιά. Χρήσιμο τελικά.

Την πέφτεις στα πατατάκια και ανοίγεις τον υπολογιστή. 20 σελίδες και τελείωσες. Ξεκινάς να γράφεις.  Δεν γράφεις και κάτι αισθηματικό. Σκατάνθρωπος είσαι. Για χαμένες φιλίες και αρρωστημένους έρωτες γράφεις.  Βγάζεις χολή στο χαρτί. Και σου αρέσει. Και είσαι καλή. Για αυτό σε πληρώνουν.  Ποτέ δεν σου άρεσαν τα γλυκανάλατα. Είσαι 30 χρονών και ακόμα να μπεις σε μια σειρά. Και σ αρέσει. Και σε πληρώνουν για αυτό. Τρελό.

Κόσμος αρχίζει να μπαίνει. Είσαι στη τέταρτη  μπύρα και έχεις τελειώσει τον καπνό σου. Ευτυχώς σε ξέρουν εκεί μέσα και οι φίλοι έρχονται προετοιμασμένοι. Κλείνει τον υπολογιστή. Πάλι δεν τελείωσες. Αύριο. Ίσως.

Χορεύεις και γελάς σαν μην υπάρχει αύριο. Μαζί με φίλους και με αυριανά λάθη. Δεν θα μάθεις ποτέ κοριτσάκι να κάνεις σωστές επιλογές. Και θα το πληρώσεις μια μέρα. Αλλά σήμερα απλά είσαι χαρούμενη. Γιατί μπορείς. Γιατί όχι;

Θα πας σπίτι μόνη και θα ξαπλώσεις όπως είσαι. Θα κοιτάξεις λίγο το ταβάνι. Ανάσες να μην το χάσεις και τελείως. Ανάσες.  Όλα με στο πρόγραμμα είναι.

 Καληνύχτα κοριτσάκι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου