10 Πράγματα που δεν ξέρατε για τον Hilter





   Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Αδόλφο Χίτλερ και θα μας ενδιέφερε να μάθουμε...


  1. Ήταν υποψήφιος για το Nobel Ειρήνης το 1939. Είχε προταθεί από τον Brandt που ήταν μέλος του Σουηδικού κοινοβουλίου, ο οποίος ήταν αντί-φασίστας και έκανε την πρόταση ως αστείο όπου όμως η σαρκαστική του κίνηση δεν είχε καλή απήχηση.

  2. Εφηύρε  τις κούκλες του σεξ. Τα γερμανικά στρατεύματα αποκτούσαν σύφιλη από τις Γαλλίδες  πόρνες, έτσι για να το αντιμετωπίσει ο Χίτλερ καθιέρωσε τις ρεαλιστικές κούκλες που θα μπορούσαν οι στρατιώτες να κουβαλάνε στις τσάντες τους και να τις χρησιμοποιούν όταν τις χρειαζόντουσαν.

  3. Η πρώτη του αγάπη ήταν ένα κορίτσι εβραϊκής καταγωγής, λόγω έλλειψης θάρρους όμως ποτέ δεν της μίλησε. Ήταν 16 χρονών τότε και είχε γράψει ένα σωρό ερωτικά ποιήματα για αυτήν, κάποιες πηγές λένε ότι πήγε να οδηγηθεί και στην αυτοκτονία ως απόδραση από την μονόπλευρη αγάπη του.

  4. Ξεκίνησε την πρώτη καμπάνια κατά του καπνίσματος στην μοντέρνα ιστορία. Η ναζιστική καμπάνια απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσια μέσα μεταφοράς και έβαλε φόρους στον καπνό. Επίσης προώθησαν την εκπαίδευση στην υγεία και οργάνωσαν διαλέξεις για τους στρατιώτες.

  5. Ήταν vegetarian και δημιούργησε νόμους ενάντια στην κακομεταχείριση και βασανισμό των ζώων. Πέρασε νόμους που ρύθμιζαν την σφαγή των ζώων και τη μεταφορά τους, πιο σημαντικά όμως απαγόρευσε το απεριόριστο κυνήγι και ελάττωσε τα πειράματα σε ζώα, δυστυχώς τα ζώα που χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα αντικαταστάθηκαν από Εβραίους.

  6. Ο Χίτλερ σώθηκε από πνιγμό από έναν ιερέα όταν ήταν 4 χρονών. Ο ιερέας ήταν γύρω στην ηλικία του Χίτλερ και πήδηξε στο νερό για να σώσει τον μικρό Χίτλερ, όταν ο πάγος κάτω από τα πόδια του έσπασε και έπεσε μέσα στο παγωμένο νερό. Η ειρωνεία είναι ότι ο ήρωας μεγάλωσε ώστε να μετανοιώσει το γεγονός.

  7. Κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου ένας Βρετανός στρατιώτης χάρισε τη ζωή ενός τραυματισμένου Γερμανού. Αυτός ο στρατιώτης ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ο στρατιώτης είχε καθαρή βολή για να τον σκοτώσει αλλά αποφάσισε να μην το κάνει. Ο Χίτλερ βρήκε αργότερα ένα άρθρο για τον στρατιώτη τον αναγνώρισε στην εικόνα και κράτησε το απόκομμα.

  8. Σκόπευε να μαζέψει χιλιάδες Εβραϊκά αντικείμενα για να φτιάξει ένα μουσείο ενός εξαφανισμένου λαού μετά τον πόλεμο. Διέταξε την συλλογή 200.000 αντικειμένων τα οποία φωτογραφιζόντουσαν και καταγράφονταν. Η συλλογή θα εξυπηρετούσε και ως τροπαιοθήκη.

  9. Ποτέ δεν επισκέφτηκε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε αντίθεση ήταν πολύ προσεκτικός στο να κρατά αποστάσεις από όλη τη βρώμικη δουλειά, μιλούσε πολύ αόριστα για το θέμα και δεν υπήρξαν γραπτές εντολές για τους σκοτωμούς, έδινε τις πιο ευαίσθητες εντολές αποκλειστικά και προφορικά.

  10. Είχε μόνο έναν όρχι. Αναφορά λέει ότι είχε τραυματιστεί σε μάχη, έχοντας υποστεί ζημιά στην κοιλιά και στα αχαμνά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει έναν από τους όρχεις του, ο γιατρός πολέμου το υποστηρίζει, αν και δεν έχουν βγει δημόσια πειστικές αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου