Επίσημα το Audi A1 των 185 ίππων

Η διάθεση του νέου Α1 των 185 ίππων θα ξεκινήσει στα τέλη του 2010

Μπορεί τελικά να μην φέρει την ονομασία S1, ωστόσο η κορυφαία -προς το παρόν-έκδοση του νέου μικρού της Audi, είναι πλέον και επίσημα εδώ!

Η γερμανική εταιρεία έκανε την έκπληξη, καθώς δε χρησιμοποίησε τελικά –όπως όλοι ανέμεναν- την ονομασία S1 στην κορυφαία έκδοση του νέου της «μικρού». Λέτε, τελικά, οι Γερμανοί από το Ίνγκολσταντ να ετοιμάζουν στο εγγύς μέλλον μία ακόμα πιο ισχυρή και «καυτή» έκδοσή του μοντέλου που να «κουβαλά» το γράμμα «S»; Ίδωμεν, αν και οι εκπλήξεις της εταιρείας, όσον αφορά την παρουσία της στο προσεχές Σαλόνι του Παρισιού, δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί πλήρως.

Προς το παρόν πάντως, πίσω από την… ταπεινή ονομασία «1.4 TFSi 185 PS» του νέου αυτού Α1, κρύβεται ο γνωστός από τα Ibiza Cupra/Fabia RS/Polo GTi 1.400άρης κινητήρας άμεσου ψεκασμού της εταιρείας (σημ.: με δύο τούρμπο φυσικά, ένα μηχανικό έως τις 2.400 σ.α.λ. και έναν υπερσυμπιεστή καυσαερίων από τις στροφές αυτές και εξής), ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 185 ίππους και 250 Nm ροπής καταναλώνοντας σύμφωνα με τις επίσημες εργοστασιακές μετρήσεις της Audi, μόλις 5,9 lit./100 χλμ. κίνησης. Η εταιρεία ανακοινώνει πως η συγκεκριμένη εκδοχή του TFSi κινητήρα είναι σε θε΄ση να εξασφαλίζει στο κορυφαίο σήμερα Α1 μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 1090 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δλ. καθώς και τελική ταχύτητα της τάξης των 227 χλμ./ώρα. Κατά την πάγια πλέον τακτική των Γερμανών, ο κινητήρας συνεργάζεται αποκλειστικά με το γνωστό S-Tronic 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με το παραδοσιακό χειροκίνητο 6αρι να μην διατίθεται –όπως και στα ομόσταυλα μοντέλα- ούτε ως έξτρα.

Σχεδιαστικά, το «μεγάλο» Α1, όπως καταδεικνύει η μοναδική επίσημη φωτογραφία που η εταιρεία έδωσε μόλις στη δημοσιότητα, μετά δυσκολίας ξεχωρίζει σε σχέση με τα μικρότερα αδέλφια της γκάμας. Και αυτό, είναι ενδεχομένως ένα στοιχείο που θα βρει πολλούς υποστηρικτές, αλλά και αντίστοιχου μεγέθους εχθρούς. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η Audi ανακοίνωσε πως η διάθεση του νέου Α1 των 185 ίππων θα ξεκινήσει στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς με τιμή εκκίνησης στη γερμανική αγορά τα 24.250 ευρώ και βασικό εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εξωτερικό πακέτο S Line με 17άρες ζάντες.

Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου