Hyundai ix20: οι πρώτες φωτογραφίες


Ακριβώς πριν δύο εβδομάδες η Hyundai μας παρουσίασε το πρώτο ομολογουμένως εντυπωσιακό σχέδιο του νέου μικρού πολυχρηστικού της οχήματος με τον κωδικό ix20. 

Τώρα, το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του τελικού προϊόντος που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού στο τέλος του μήνα. Το ολοκαίνουργιο ix20 θα βασίζεται στο «αδελφό» Kia Venga, με παραπλήσιους χώρους και πρακτικότητα, όμως οι σχεδιαστές της Hyundai φρόντισαν ώστε τα δύο οχήματα να διαφοροποιούνται αισθητά μεταξύ τους, με κυριότερο το εμπρός μέρος που στην περίπτωση του ix20 υιοθετεί την σχεδιαστική γλώσσα «fluidic sculpture» που συναντάμε και στο νέο SUV με τον κωδικό ix35.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το μοντέλο είναι σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου επί ευρωπαϊκού εδάφους, και πιο συγκεκριμένα στο σχεδιαστικό τμήμα R&D της Hyundai που εδρεύει στο Rüsselsheim της Γερμανίας.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο θα χρησιμοποιεί δύο βενζινοκινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων (με 90 και 125 ίππους αντίστοιχα), καθώς και έναν πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων με δύο διαβαθμίσεις στου 77 και 90 ίππους, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με οικολογικό χαρακτήρα που θα ονομάζεται «Blue» και θα εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου της τάξης των 0,2-0,5 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα. Περισσότερες πληροφορίες στην παρουσίαση του αυτοκινήτου στο τέλος του μήνα.

Πηγή:www.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου