Η Jaguar ετοιμάζει τη νέα X-Type

Όπως όλα δείχνουν η Jaguar θα προχωρήσει στην εξέλιξη και κατασκευή του αντικαταστάτη της μικρής X-Type και αντίπαλο για τις Mercedes C-Class/BMW 3. Το νέο μοντέλο υπόσχεται κορυφαία τεχνολογία με πλατφόρμα αλουμινίου, αλλά και υβριδική έκδοση.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όμως όπως αναφέρει ο βρετανικός ειδικός τύπος, είναι πολύ πιθανή η χρήση της σειράς των τετρακύλινδρων κινητήρων τεχνολογίας EcoBoost της Ford. Πιο πιθανός είναι ο νέος δίλιτρος που με την υπερτροφοδότηση αποδίδει από 203 έως 250 ίππους, ανάλογα πάντα με την έκδοση.

Η δεύτερη και πιο οικολογική επιλογή θα περιλαμβάνει 3,0λιτρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα V6, ο οποίος θα συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 50 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερα αποδοτικό υβριδικό σύστημα, για τη νέα Jaguar. Σε κάθε περίπτωση η μετάδοση στον πίσω άξονα θα γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της ZF με 8 σχέσεις!

Η εμφάνιση θα είναι φυσικά εμπνευσμένη όσο και επηρεασμένη από τις μεγαλύτερες XF/XJ ενώ στον τομέα του αμαξώματος θα έχουμε εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, με την Jaguar να ισχυρίζεται πως αυτή θα χαρίζει στο μοντέλο κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία. Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται το 2012.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου