Νέο Ford Focus με 250 καθαρόαιμα άλογα

Η έκθεση του Παρισιού έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της για τους δημοσιογράφους και όσους έχουν ειδική διαπίστευση. Ένα από τα αυτοκίνητα που ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε, ήταν το ολοκαίνουριο Ford Focus ST. Και όντως έκανε το ντεμπούτο του εκεί σε ένα χρώμα που πραγματικά έκλεψε την παράσταση.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το πορτοκαλί του υπάρχοντος Focus ST είναι πολύ κοινό και η μαμά-εταιρία αποφάσισε να παρουσιάσει την νέα γενιά του ST σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό χρώμα. Η ουσία όμως κρύβεται κάτω από το καπώ και εκεί οι μηχανικοί της Ford έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο κινητήρας είναι 2000 κυβικών, φυσικά με Turbo, και αποδίδει 250 ίππους και 36 κιλά ροπής. Ο δίλιτρος Ecoboost κινητήρας δικαιολογεί το συνθετικό “eco” μιας και η κατανάλωση καυσίμου και η εκπομπή ρύπων έχει μειωθεί κατά 20% συγκριτικά με τον τωρινό κινητήρα των 2500 κυβικών.

Ford Focus ST 2012

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί ειδικά για το νέο Ford Focus ST για να προσφέρει πολύ καλό κράτημα χωρίς να χρειάζονται μεγάλες θυσίες στον τομέα της άνεσης. Για να ‘μαι ειλικρινής πάντως, θα ήθελα να έφοδιάζεται και με ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και όχι μόνο με το σύστημα Torque Vectoring Control που στην ουσία κατανέμει την ροπή ανάμεσα στους δύο τροχούς. Την ανάπτυξη του αυτοκινήτου την έχουν αναλάβει άνθρωποι τόσο από το Ευρωπαικό RS τμήμα της Ford, όσο και από το Αμερικάνικο τμήμα SVT.

Ford Focus ST 2012

Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους μπροστά τροχούς ενώ η δύναμη μεταφέρεται από τον κινητήρα μέσω ενός κιβωτίου 6 σχέσεων. Η Ford δεν τοποθέτησε κάποιο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αλλά χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο. Πόσο ακόμα όμως θα υπάρχουν αυτοκίνητα που θα αντιστέκονται στην ευκολία των γρήγορων, σίγουρων και ξεκούραστων αλλαγών ενός ημιαυτόματου κιβωτίου με δύο συμπλέκτες;

Ford Focus ST 2012

Οι ζάντες, πιστές στην μόδα που επιτάσσει να είναι όλο και μεγαλύτερες, έχουν διάμετρο 19 ιντσών ενώ σχεδιαστικά θυμίζουν πολύ αυτές που τοποθετούνται στο υπάρχον μοντέλο. Τα φώτα είναι τεχνολογίας LED για καλύτερη απόδοση αλλά και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Βέβαια, όλα τα παραπάνω ανήκουν στο μέλλον καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το νέο super hothatch της Ford. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως θα το δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2012.

Εσάς σας αρέσει το νέο -αποκλειστικά 5θυρο- Ford Focus ST ή θα προτιμήσετε κάποιο άλλο hot hatch;

πηγή:pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου