Ανασκόπηση του 2010 μέσα από το Google

To google παρουσίασε το Zeitgeist 2010 που αποτυπώνει τα γεγονότα του έτους που πέρασε μέσα από τις αναζητήσεις των χρηστών.


Στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων με την μεγαλύτερη αύξηση για το 2010 συναντάμε το site για video-chat με ένα τυχαίο πρόσωπο : chatroulette, To tablet της apple: iPad, και το νεαρό τραγουδιστή Justin Bieber(:~).


Μέσα στη λίστα είναι επίσης και μεγάλες τραγωδίες όπως οι σεισμοί σε Αϊτή και Κίνα ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η οικονομική κρίση, η διαρροή πετρελαίου στο κόλπο του Μεξικού και οι χιλιανοί ανθρακωρύχοι. Στις αθλητικές αναζητήσεις όπως ήταν αναμενόμενο αύξηση παρουσίασαν το μουντιάλ στη Νότιο Αφρική και οι ολυμπιακοί αγώνες στο Vancouver.

Όσο αφορά την Ελλάδα στη κορυφή των αναζητήσεων συναντάμε το Facebook και το youtube (ακόμα να βάλετε σε bookmark και μπαίνετε μέσω google!) και το blog troktiko. Την μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν οι αναζητήσεις για το ειδησιογραφικό site newsit, οι δημοτικές εκλογές και η eurovision ενώ όσο αφορά τα πρόσωπά μετα τον Justin Bieber έρχεται η υποψήφια του next top model Δήμητρα Αλεξανδράκη.



Δείτε όλα τα στατιστικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου