Δείτε πώς να κρύψετε κείμενο μέσα σε εικόνα, χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα


Υπάρχουν φορές που θέλουμε να προστατεύσουμε τα αρχεία μας από κάποιον τρίτο, αλλά  δεν θέλουμε αυτό να φαίνεται, όπως αν  τα βάζαμε σε ένα αρχείο με κωδικό πρόσβασης . Ας πούμε ότι θέλουμε να κρύψουμε ένα αρχείο κειμένου από γνωστούς και φίλους. Το  παρών post θα σας δείξει πως ακριβώς θα κρύψετε ένα ολόκληρο αρχείο κειμένου μέσα σε μια εικόνα.

• Καταρχήν ανοίξτε το Σημειωματάριο (Notepad)  αφήστε δυο κενές γραμμές και γράψτε το κείμενο που θέλετε να κρύψετε:

• Αποθηκεύουμε το αρχείο στον ίδιο φάκελο με την εικόνα στην οποία θέλουμε να κρύψουμε το κείμενο. Κάνουμε κλικ στο πάνω μέρος του παραθύρου, που βρίσκετε το path, όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα και πατάμε δεξί-κλικ, αντιγραφή:

• Πληκτρολογούμε στην αναζήτηση cmd και κάνουμε κλικ στο πρόγραμμα cmd.exe (εναλλακτικά επιλέγουμε «Όλα τα προγράμματα»-«Βοηθήματα»-«Γραμμή Εντολών»).



Γράφουμε στο Command Prompt (Γραμμή Εντολών):
cd[κενό][ δεξί-κλικ-επικόλληση το path]
Στη συνέχεια εφόσον έχουμε ονομάσει image την εικόνα και text το κείμενο πληκτρολογούμε:
copy /b image.jpg + text.txt output.jpg
Πατάμε enter  

•Συγχαρητήρια μόλις δημιουργήσατε την εικόνα output.jpg που κρύβει ένα κείμενο. Αν κάνετε διπλό κλικ η εικόνα θα ανοίξει κανονικά και κανένας δεν θα καταλάβει τίποτα.


•Πως όμως θα δούμε το κρυμμένο μήνυμα;
  Απλά ανοίξτε ένα Σημειωματάριο και σύρεται την εικόνα μέσα σε αυτό. Στο κάτω-κάτω μέρος του αρχείου θα δείτε το κείμενο που είχατε κρύψει!

 Εγκυκλοπαιδικά, η παραπάνω μέθοδος (να κρύβεις ένα μήνυμα μέσα σε ένα άλλο μέσο) ονομάζεται Στεγανογραφία. Εμείς σας παρουσιάσαμε το πιο απλό τρόπο για να γίνει. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν αυτή την δουλειά με καλύτερο τρόπο· δηλαδή μπορούν να κρύψουν πληροφορία σε μια εικόνα χωρίς να επηρεαστεί το μέγεθος της καθώς και να κρυπτογραφήσουν το κρυμμένο μήνυμα ώστε να θέλει και κωδικό για να το δούμε. Ο τρόπος που σας δείξαμε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για να κρύψουμε κείμενο σε  άλλου είδους αρχεία, πειραματιστείτε!

1 σχόλιο: