Jody McIntyre Ο Αγωνιζόμενος Ακτιβιστής!!!


Ο Jody McIntyre είναι δημοσιογράφος και ακτιβιστής . Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Jody McIntyre
 
 Την ημέρα εκείνη γινόταν διαδήλωση για τις  αυξήσεις που έκανε το κράτος στα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, αστυνομικοί πήγαν  προς το μέρος του, τον έβγαλαν βιαίως από το καροτσάκι του και τον έσυραν ως  το πεζοδρόμιο.

Μερικές μέρες μετά το περιστατικό ο νεαρός πήγε σε ένα κανάλι (στο BBC συγκεκριμένα) για να δώσει συνέντευξη. Ο δημοσιογράφος καθόλη τη διάρκειά της, έκανε ερωτήσεις για να παραπλανήσει τους ακροατές από το πραγματικό πρόβλημα. Το να βλέπεις και να ακούς  να σου λέει το ίδιο το άτομο  ότι δεν μπορεί να χειριστεί το ίδιο του το καροτσάκι και εσύ να συνεχίζεις να τον ρωτάς αν όντως κατευθύνθηκε  απειλητικά προς τους αστυνομικούς πετώντας πέτρες , είναι τουλάχιστον γελοίο. Δεν τον άφηνε να ολοκληρώνει  τις προτάσεις του και συνέχιζε να τον ρωτάει στημένες ερωτήσεις.

 Τα Μ.Μ.Ε. έχουν τεράστια δύναμη, την οποία αντί  να  χρησιμοποιούν εναντίον όσων καταστρέφουν την εκάστοτε χώρα, δηλαδή τους πολιτικούς ,πληρώνονται για να παραπλανούν και να οδηγούν τον κόσμο στα συμπεράσματα που θέλουν οι ίδιοι.
Το περιστατικό αυτό έγινε πέρυσι. Πρόσφατα όμως άκουσα την γνώμη ενός ανθρώπου και ενώ συμφωνούσε και αυτός ότι οι αστυνομικοί  ήταν απαράδεκτοι είπε και κάτι εξοργιστικό. Αναρωτιόταν αν ο Jody είναι  στ’αλήθεια  εγκεφαλικά παράλυτος και αν είναι όντως ανάπηρος . Δεν καταλαβαίνω γιατί  να αναρωτηθεί κάτι τέτοιο. Για ποίον λόγο ένας υγιής άνθρωπος να παριστάνει όλη του τη ζωή τον ανάπηρο;  Είναι άρρωστο να σκέφτεσαι έτσι.

Ο Jody McIntyre στη συγκεκριμένη περίπτωση αγωνιζόταν για το δικαίωμά του στο να συνεχίσει να σπουδάζει  χωρίς άλλες αυξήσεις  και όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξή του, ο τρόπος με τον οποίο φέρθηκαν οι αστυνομικοί  είναι συχνό φαινόμενο. Η αστυνομία εσκεμμένα για να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά και να γίνουν βανδαλισμοί από την μεριά των διαδηλωτών τολμάει μέχρι και να βιαιοπραγήσει απέναντι σε άτομα που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τα Μ.Μ.Ε. αμέσως δείχνουν μόνο τις εικόνες των διαδηλωτών να καταστρέφουν και την αστυνομία να δέχεται  επίθεση και να προσπαθεί να τους σταματήσει.
Το περιστατικό αυτό όπως προαναφέρθηκε έγινε πέρυσι. Πόσα όμως παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει από τότε; Πόσα θα γίνουν ακόμα; 
Τι θα κάνουμε εμείς για αυτό;
  • "If you are not careful, the newspapers will have you hating the people who are being oppressed and loving the people who are doing the oppressing."
  • "Truth is on the side of the oppressed."
Malcom  X

Ευχαριστούμε την
Morning Madness για το άρθρο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου