CHOOSE 
 Μόλις τελείωσα μια ταινία που λέγεται CHOOSE. Η ταινία δεν έλεγε πολλά. Κλασσική αμερικάνικη ιστορία τρόμου με ξανθιά πρωταγωνίστρια και περίεργο τέλος.

 Η πλοκή είχε ως εξής. Ένας δολοφόνος που βάζει τα θύματά του να διαλέγουν ανάμεσα σε δύο επιλογές. Για παράδειγμα να πεθάνει ο πατέρας ή μητέρα σου. Σε γενικές γραμμές η ιστορία μου θύμισε την σειρά ταινιών SAW..

Ένας άνθρωπος που για τους δικούς του λόγους βάζει σε διλλήματα συνανθρώπους του. Η διαφορά τους βέβαια είναι ότι ο ένας ( Jigsaw) ήταν άρρωστος και διάλεγε άτομα που δεν εκτιμάνε την ζωή τους, ενώ από την άλλη ο δολοφόνος του choose (δεν αποκαλύπτω το όνομα μπας και κάποιος βαριέται την ζωή του και θέλει να το δει) διάλεγε άτομα με βάση την ζωή του.
 Βέβαια το θέμα δεν είναι ο δολοφόνος. Το θέμα είναι το δίλλημα και ο άνθρωπος που πρέπει να αποφασίσει. Είναι περίεργο που μια τέτοια ταινία σε κάνει να σκεφτείς.

Ας πούμε ότι ξαφνικά έρχεται κάποιος με ένα όπλο στο χέρι και σε αναγκάζει να διαλέξεις, από κάτι απλό μέχρι κάτι κρίσιμο. Πατέρας- μητέρα, όραση- ακοή, τσεκούρι-μαχαίρι, ένας φίλος- από έναν άλλο. Μπορεί κάποιος να πει βάση της προσωπικότητάς του τι επιλογή θα έκανε. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ποτέ δεν κανένας δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

Η επιλογή του να χάσεις κάτι σημαντικό για σένα (είτε άτομο είτε μέρος του σώματός σου) είναι δύσκολή. Το δίλλημα που θα μπορούσα να αντέξω και να δεχτώ να μου επιβάλει κάποιος είναι αυτή που είχε και ο Nio από το Matrix. Να μάθω την αλήθεια ή να μείνω στο ψέμα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα χάπια σε αυτό τον κόσμο και οι άνθρωποι πλέον είναι άνετοι με τον τρόπο Ζώης τους και δεν έχουν πρόθεση να την αλλάξουν. Οκ. Μην γενικεύομαι. Όχι όλοι….

Πρέπει να είσαι τρελός για να υποβάλεις ανθρώπους σε τέτοιες αποφάσεις. Εκτός και αν είσαι εντάξει στα μυαλά σου και απλά θες να διαταράξεις την κοινωνία οπού ζεις. Γενικότερα η καθημερινότητα ενός απλού ανθρώπου είναι γεμάτη επιλογές… Ένα όμως έχω να πω. Αν είσαι σαν και μένα που μέχρι και για τα ρούχα κάνεις μια ώρα για να αποφασίσεις, την έβαψες στην περίπτωση αυτή. Έχεις ένα λεπτό να αποφασίσεις…

Ένα λεπτό θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή σου. Τι επιλέγεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου