ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Όποιος είπε ότι ένας φοιτητής είναι party ως το πρωί και άραγμα συνέχεια δεν έχει κάνει ποτέ φοιτητής. Εκτός και αν το σύμπαν έκανε εξαίρεση με σένα. Διάβασμα, καθόλου λεφτά συνέχεια για κάποιο λόγο και τρέξιμο σε δουλειές.
Σχολή το πρωί αν μπορέσεις και φύγεις από την αγκαλιά του κρεβατιού σου, μεσημεριανό που φυσικά έχει και μεγάλη ποικιλία. Μακαρόνια και φακές. Ψψψψψψψψψ καλά ε και άμα έχεις και λεφτά; Σουβλάκι δαγκωτό. Κανά καφές στο πόδι μπας και δείς τους φίλους σου και βουρ για το σπίτι. Περπατάς στο δρόμο ακούγοντας μουσική. Χαλαρώνεις με Muse και προσπαθείς να φτάσεις σώος σπίτι. Με τέτοιο αέρα δεν μπορείς να ευχηθείς και τίποτα άλλο αφου μοιάζεις κάπως έτσι.
Περπατάς και περπατάς και νομίζεις ότι ακούς τον Σωτηρακόπουλο να λέει την διαδρομή σου. Καλώς ήρθατε σε έναν ακόμα τρομερό αγώνα δρόμου. Ο πρωταγωνιστής μας τρέχει ο αέρας πάει κόντρα και παραλίγο να πέσει. Από δεξιά και από αριστερά ακαθαρσίες σκύλων και σκουπίδια κάνει ελιγμούς και τρέχει. Πάει προς τον δρόμο και τα αμάξια τον μπλοκάρουν. Παίρνει φόρα και ναιιιιιιιιιιι περνάει απέναντι. Και εκεί που περπατάς ( ναι ακόμα, σιγά μην έφτανες τόσο γρήγορα )και τραγουδάς το Feel Good απο τη Nina Simon σου έρχεται στα μούτρα ένα κουτί από φαγητό. Πώπω ειρωνείαααα. Σκαλώνεις για μια στιγμή και προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τι έγινε. Ένας περαστικός με κουστούμι σε κοιτάει και γελάει. Τον κοιτάς και εσύ και φαντασιώνεσαι να τον ρίχνεις στο δρόμο και άρα χαμογελάς και εσύ. Τι ωραίααααα. Βγάζεις το κουτί από πάνω σου και αηδιασμένος ψάχνεσαι να βρεις κανά υπόλειμμα φαγητού πάνω σου. Φίλε είσαι τυχερός. Απολύτως τίποτα. Δυο βήματα τίποτα άλλο δεν ήθελες και τσουυυυυπ νιώθεις κάτι στο κεφάλι σου. Και ναι λοιπόν το περιστέρι βρήκε τον στόχο.
Σκατα σκατά σκατά. Χαρτομάντιλο; Σιγά μην είχες. Ένα ηλικιωμένος ζευγάρι σε προσπερνάει με τον σκύλο τους. Τόσο απλά και χωρίς δράματα. Προχωράς και στρίβεις για το σπίτι επιτέλους. Το βλέπεις, να αχνοφένεται η σωτηρία σου. Μπαίνεις μέσα και η ευωδία από τις στοίβες πιάτων σου τρυπάει τα ρουθούνια. Βασικά και τα ρούχα είναι άπλυτα αλλά όταν ξημεροβραδιάζεσαι με εργασίες και μεταμεσονύχτια tichu σιγά μην κάνεις και λάντζα. Μπάνιο και γρήγορα online. Αυτή είναι ζωή όχι αστεία…..

3 σχόλια: